PCO

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) skyldes dannelse af unormalt mange cyster i æggestokkene.

 


Symptomer

Mange lever med PCOS uden nævneværdige symptomer, hvorimod andre kan opleve en række af symptomer. De klassiske symptomer er forstyrret menstruationscyklus, manglende ægløsning, forhøjede mængder mandligt kønshormon og problemer med barnløshed. PCOS er en hyppig hormonel forstyrrelse, som ses hos 5-10 procent af kvinder i den fødedygtig alder.

 

Behandling i det offentlige sundhedssystem

Behandlingen tilrettelægges efter symptomerne og kvindens ønske om at blive gravid. Hormonbehandling og regulering af blodsukker med medicin som antidiabetika benyttes blandt andet.

 

Årsag

En entydig årsag til PCOS kendes ikke. Der er ikke tale om fejl i æggestokkene, men snarere om fejlagtige hormonsignaler fra hjernen til æggestokkene. 75 procent af kvinder med PCOS er overvægtige og insulinresistente og man ved, at vægtøgning forværrer tilstanden.

 

Nordic Clinics behandling

Hos Nordic Clinic har vi fokus på ernæring og livsstil, samt at rette op på kostrelaterede ubalancer. Nordic Clinics behandlere vejleder individuelt i kost og ernæring på baggrund af symptomer, sygehistorie og laboratorieanalyser. Behandlingen kan for eksempel indebære hjælp til vægttab samt behandling af insulinresistens med fokus på barnløshed.  

Copyright © Nordic Clinic 2022