Functional Medicine

Functional Medicine placerer patienter i centrum og tager højde for alle aspekter af kropsfunktionen fremfor et isoleret sæt af symptomer. Metoden sigter mod at finde og adressere grundårsager til sygdom snarere end blot at behandle symptomer.


Er Functional Medicine modsætningen til standard medicin?
 
Det er det ikke. Det er to retninger, som supplerer delvist hinanden og passer til forskellige forhold. Functional Medicine er mest effektiv, når det drejer sig om kronisk sygdom, mens standard medicin udmærker sig ved pleje af akutte tilstande. For en sammenligning mellem de to strategier, se nedenfor:
 
Vi mener, at den mest effektive måde at nærme sig og rette kroniske symptomer på, er at lede efter og løse de grundlæggende årsager og at optimere kost og livsstil. Dette resulterer ofte i et stærkt reduceret behov for farmaceutiske lægemidler hos vores patienter. Samtidig bestræber praktiserende behandlere, læger og klinikker efter at være opdateret indenfor forskningsområder som genetik, ernæring, systembiologi og sygdomsprocesser. Vores behandlere tager sig tid til omhyggeligt at gennemgå hver patients historie for at udvikle en forståelse af, hvordan livsstil, genetik og miljø interagerer i hver enkelt persons tilfælde.
 
Functional Medicine er kendetegnet ved:
Længere konsultationer. I konsultationerne med patienter bruger behandlerne meget længere tid på hver klient end traditionelle lægebesøg. Vi tager os tid til at forberede os, stille opfølgningsspørgsmål og undersøge for virkelig at forstå patientens historie, genetik, biokemi, livsstil osv. Interventioner og opfølgninger fortsætter normalt, indtil patienten har nået deres sundhedsmål. At bruge mere tid på hver patient giver plads til empati fra vores side. 
Læger er derimod ofte meget pressede på tid og rapporterer selv, at de ikke er i stand til at afsætte den tid, de ønsker, til hver patient.
 
Brug af genetiske og funktionelle tests.
Test bruges til at forstå patientens unikke fysiske sammensætning og identificere underliggende årsager. Vi bruger en række forskellige værktøjer til at forstå, hvor problemerne kan ligge.
Der bruges en kombination af interventioner for at gendanne optimal sundhed. Disse kan omfatte lægemiddelbehandlinger, men kan også omfatte ernæringsmæssige og livsstilsændringer.
En samarbejdsmetode mellem os og patienten. Patienten kan få en forståelse om sig selv, der vil hjælpe dem med at træffe de rigtige valg og opretholde optimal sundhed på en måde, der er bedst for dem og deres fysiologi.
 
Er Functional Medicine kun til personer med kronisk sygdom?
Nej. Functionel Medicine kan anvendes på mange forskellige måder. Ikke kun for at få syge patienter tilbage til helbredet, men også for at optimere fysisk og mental ydeevne og for at forhindre fremtidig sygdom. Vi mener, at Functionel Medicine burde være en integreret del af fremtidens sundhedsydelser – både til behandling og forebyggelse af sygdomme.
 
 
Hvordan ved jeg, at dette er rigtige for mig?
Hvorfor ikke planlægge en konsultation for at tale om de udfordringer, du står over for? Lav en tidsbestilling i dag.

Copyright © Nordic Clinic 2022