Menstruationsproblemer

Menstruationsproblemer defineres som uregelmæssigheder og blødningsforstyrrelser i forbindelse med menstruation. Uregelmæssig menstruation er ikke i sig selv en sygdom, men er et symptom, der kan repræsentere en sygdom eller en tilstand, der kan eller skal have opmærksomhed.

 

 


Symptomer

Symptomer kan bl.a. være kraftige blødninger, mavesmerter, pletblødning, uregelmæssighed, præmenstruel syndrom (PMS), svimmelhed og opkast.

 

Behandling i det offentlige sundhedssystem

P-piller er lægens umiddelbare mulighed for at forsøge at behandle menstruationsproblemerne.

 

Årsager

Der er flere årsager som enten enkeltvis eller i samspil, kan forårsage menstruationsproblemer. Heriblandt mangel på næringsstoffer, overvækst af svamp, ubalance i tarmens mikroflora, fødevareinfektioner, stress, overvægt og PCOS.

 

Nordic Clinics behandling

Regelmæssig menstruationscyklus og balance i hormonproduktionen er vigtig, da det har betydning for mange funktioner i kroppen. Knogleopbygning, graviditet, godt humør og velbefindende påvirkes af kroppens hormonbalance. Hos Nordic Clinic vil der i behandlingen indgå en identificering og behandling af årsagerne til de specifikke menstruationsproblemer. Dette gøres på baggrund af et omfangsrigt spørgeskema, samt laboratorieanalyser. Relevante analyser kan for eksempel være kvindelige hormonprofiler, der viser præcist, hvor der er ubalance i hormonproduktionen. Herefter vil der kunne gives en vejledning i den rette kost og brugen af kosttilskud.

Copyright © Nordic Clinic 2022