Insulinresistens

Insulinresistens er en tilstand, hvor kroppen ikke reagerer optimalt på hormonet insulin. Dermed hæmmes glukoseoptagelsen i cellerne, og der kan ses forhøjede sukkerværdier på trods af, at kroppen danner rigeligt med insulin.


Symptomer

Syndrom X er betegnelsen for en række symptomer, der kan opstå ved insulinresistens. Det er bl.a. symptomer som forhøjet blodsukker, fedme primært på maven, træthed, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og eventuelt uønsket hårvækst.

 

Behandlingen i det offentlige sundhedssystem

Lægen kan måle blodsukkeret, men selv om det er højt og indikerer insulinresistens, ordineres der ofte først insulin, når insulinresistens er udviklet til type-2-diabetes. Der kan vejledes i diabeteskost. 

 

Årsager

At indtage en kost med et højt indhold af raffinerede kulhydrater og lavt indhold af vigtige byggesten som vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer har en stor betydning. Manglende motion og arvelige forhold har en også stor betydning i de livsstilsfaktorer, der medfører insulinresistens.

 

Behandling hos Nordic Clinic

Hos Nordic Clinic har vi god erfaring med behandling af insulinresistens. Målet er at sænke blodsukkeret gennem en kost, der vil nedsætte en forhøjet insulinproduktion og forbedre insulinets evne til at tranportere glukose ind i cellerne. Sammen med motion og små livsstilsændringer kan dette afhjælpe insulinresistens og mindske risikoen for udvikling af følgesygdomme som diabetes, åreforkalkning, overvægt, hjerte-kar-problemer og PCOS.  

Det kan også være relevant at anvende forskellige gentests. Vi har også rigtig gode erfaringer med at implementere kostændringer til type-2 diabetikere.

Copyright © Nordic Clinic 2022