• Gigt

Gigt

Der findes flere former for gigt, bl.a. slidgigt, reaktivt artrit, urinsur gigt og leddegigt. Fælles for dem er, at der kan være autoimmune reaktioner og inflammation involveret. Gigt kan ramme hele kroppen, men rammer oftest leddene. Det er ikke kun forbeholdt ældre mennesker, idet at mange yngre mennesker og børn også kan få gigt.


Symptomer

Gigt er en folkesygdom, der kan ramme alle mennesker. Symptomerne er forskellige og afhænger af, hvilken gigtsygdom, der er tale om. Der kan bl.a. forekomme ledsmerter, feber og heraf følgende træthed . Det er vigtigt at få den rette diagnose i tide, eftersom en gigtsygdom kan medføre varige skader på helbred, syn og førlighed.

Behandling i det offentlige sundhedssystem

Egen læge kan tage forskellige prøver for at vurdere patientens tilstand. Afhængig af alder og symptomernes karakter, kan patienten sendes videre til en reumatolog. Behandling af gigtpatienter foregår oftest med medicin. Gigtpatienter kan desuden blive instrueret i, hvordan kroppen kan aflastes og få hjælpemidler hertil.

Årsag

Gigt er en multifaktoriel sygdom, hvor arv og miljø har betydning. Eksempler kan være fødevarereaktioner, fordøjelsesproblemer, mangelfuld ernæring, overvægt, mikroorganismer som virus, svamp og parasitter.

Nordic Clinics behandling

Behandling hos Nordic Clinic vil indbefatte en afdækning af årsagerne til helbredsproblemerne samt en kostvejledning, der ikke kun fokuserer på den nuværende problemstilling, men som også vil give patienten redskaber til at styrke helbredet fremover. At arbejde med årsager indbefatter også, at identificere de ting, som tricker eller forværrer symptomerne.

Undersøgelser viser, at der kan forekomme en bedring i gigtsymptomerne ved bl.a. at justere kosten. Nordic Clinic tilbyder fødevareanalyser, der kan afdække, hvilke fødevarer, der kan forstærke gigtsymptomerne og hvilke der vil være medvirkende til et styrket helbred fremover. Udover vejledning i antiinflammatorisk kost kan en afføringsanalyse afdække, om der er overvækst af svampe, bakterier eller parasitter, som forstyrrer fordøjelsen og muligvis kan tricke de autoimmune og inflammatoriske tilstande. Andre ubalancer som for eksempel mangel på mælkesyrebakterier, fordøjelsesenzymer og mavesyre samt essentielle fedtsyrer vil også blive afdækket. Fokus kan også være på forholdet mellem omega 3 og omega 6 fedtsyrerne i kroppen. Da disse koder hhv. antiinflammatorisk og inflammatorisk.

Copyright © Nordic Clinic 2022