Om os

Nordic Clinics are part of Nordic Group – a group of companies that have been at the forefront of healthcare innovation and the emergence of personalised medicine for the last twenty years.


Om os

Nordic Clinic er en privatklinik, etableret i år 2002, med fokus på udvalgte helbredsproblemer, der kan behandles med Functional Medicine. Functional Medicine er en amerikansk veldokumenteret behandlingsmetode, der tager udgangspunkt i det enkelte menneske, dets baggrund og arv, samt alle symptomer involveret i menneskets system. Det betyder, at der ikke fokuseres på et symptom isoleret, men på både helhed og detaljer, samt forståelsen for at andre systemer også kan influere på helbredstilstanden. For eksempel kan maveproblemer påvirke vores afgiftningsfunktioner. Hvis afgiftningen er nedsat kan dette skabe blokeringer i energiproduktion eller skabe øget oxidativt stress og deraf øget risiko for ødelæggelse af vores arvemateriale og udvikling af sygdom. I behandlingerne involveres laboratorieanalyser, kost, kosttilskud, livsstilsændringer samt eventuel medicinsk behandling med det mål at fjerne belastninger og ubalancer i kroppen, samt tilføre manglende næringsstoffer og understøtte kroppens egne funktioner. Behandlingen er tilpasset den enkelte person, således at forløbet tilrettelægges individuelt og helhedsorienteret.

Nordic Clinic ønsker at støtte patienter, som måske længe har haft et helbredsproblem, og som ikke har opnået forbedringer. Men vi ønsker samtidig, at patienterne henvender sig så tidligt i et sygdomsforløb for at få et optimalt behandlingsresultat og større mulighed for at støtte kroppens egen evne til at beskytte sig selv og forebygge sygdom.

 

Behandler og patient

Klinikkens professionelle behandlere har høj faglig kompetence. Det kræves at behandlerne løbende deltager i relevant faglige uddannelse i Europa og USA, således er vi altid er på forkant med ny viden. De har samtidigt inddraget Functional Medicine i deres egen livsstil, og kan derfor både vejlede ud fra evidensbaseret viden, klinisk erfaring og personlige oplevelser. Vores behandlere arbejder på baggrund af disse fastlagte kriterier, hvilket giver dem en solid baggrund til, at kunne udføre en objektiv og evidensbaseret behandling der individualiseres ved mødet med den enkelte patient. Derfra udspringer et samarbejde mellem behandler og patient, med det mål at patienten uddannes og støttes til selv, at kunne træffe de rette valg i et behandlingsforløb, så en optimal helbredstilstand kan opnås.

 

Samarbejdspartnere

Nordic Clinic benytter de bedste state of the art laboratorier i både Europa og USA til at analysere prøver. Dermed kan vi lettere arbejde ud fra den rigtige diagnose. Vi anbefaler de mest veldokumenterede, men også klinisk bedste lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud, for at opnå størst mulig effekt i behandlingen.

Den store erfaring vores behandlere har højner klinikkens interne kompetenceniveau, ikke mindst på de interne journalkonferencer. Vi erkender dog, at vi ikke kan være eksperter på alle helbredsområder, og har derfor etableret kontakter med klinikker og behandlere, som praktiserer andre specialer.

 

Dialog og blåstempling

I de sidste årtier har der været en enorm udvikling i medicinsk videnskab og behandling. I traditionel medicin fokuseres der mest på symptombehandling, mens der i Functional Medicine fokuseres på personlig og individuel behandling af årsager. Nordic Clinic har gennem tiden oplevet positiv dialog mellem de to verdener og ser mere samarbejde med egen læge eller specialist i forbindelse med et behandlingsforløb. Dertil har vi også oplevet en form for blåstempling, da vi adskillige gange har oplevet at vores behandlingsstrategier, efter en årrække, bliver mere accepteret i det etablerede system. Vi har til mål at skabe et stærkt link mellem ordinær medicinsk behandling og målrettet ernæring. Dette sker gennem en individuelt tilpasset behandling med fokus på årsagen til problemet og ikke blot symptomerne.

Copyright © Nordic Clinic 2022