Glutenintolerance Analyse

IgG og IgA gliadin antistoffer er ofte forhøjede hos patienter med cølikai eller hos de der lider af glutenintolerance. Der ses ofte også øgede værdier hos patienter der lider af autisme og epilepsi. 

Indikationen for at tage testen er blandt andet hvis en patient har testet positivt overfor glutenholdige korntyper i fødevareintolerance analysen. Symptomerne kan variere fra patient til patient og kan være lige fra mavesmerter og hovedpine til træthed og muskelømhed. 
Testresultatet viser hvor mange enheder antistof der er blevet målt. På baggrund af disse resultater angives om resultatet er negativt, positivt eller stærkt positivt.
Ved forhøjede værdier skal patienten følge en glutenfri diæt. Ved vejledning hos behandleren, tages der samtidig højde for om der indtages tilstrækkeligt med energi og næringsstoffer. Der vil anbefales kosttilskud som understøtter tarmfunktionen, så der kan skabes ro igen. 

 

Fordøjelsessystemet

Menneskets tarmsystem er meget komplekst og skal ikke kun fordøje og optage maden. Andre vigtige faktorer for tarmens sundhed er blandt andet de mange mirkoorganismer der lever side om side, samt immunforsvarets funktion.  
Undersøgelser viser, at et sundt tarmmiljø vil indeholde den rette mængde af gavnlige mælkesyrebakterier i balance med andre mikroorganismer. Mælkesyrebakterierne har til opgave at begrænse skadelige mikroorganismer, og spiller en vigtig rolle i forhold til opretholdelsenaf biokemiske funktioner, som f.eks. dannelse af kortkædede fedtsyrer i tyktarmen, fordøjelsens funktion, samt vedligeholdelse af pH. 

 

Årsager

Nutidens livsstil med stress, bakterielle infektioner, brugen af antibiotika og et ensidigt kosttindtag kan give ubalance i mavetarmsystemet. 

 

Stress

Stress kan påvirke fordøjelsen, dels fordi den mekaniske tygning ofte foregår hurtigt og ikke altid tilstrækkeligt. Når kroppen er stresset ses der forstyrrelser i mavesyreproduktionen og enzymproduktionen, hvilket kan resultere i ufordøjet mad i tarmen. Faktorer som disse kan øge tilstedeværelsen af forrådnelsesbakterier. Hvis forrådnelsesbakterierne får lov at formere sig, , kan det resultere i symptomer som f.eks. ildelugtende afføring, luft i maven, diarré og forstoppelse.

 

Infektioner

Når mennsker får infektion eller betændelse, må de tage antibiotika. Indtaget af antibiotika er i disse tilfælde vigtigt, men antibiotika dræber ikke kun de sygdomsfremkaldende bakterier, det kan også ændre på tarmfloraen. Når tarmfloraen har mangel på de gavnlige mælkesyrebakterier , kan mængden af uønskede bakterier øges, og der kan opstå irritation og uønsket passage i tarmslimhinden (utæt tarm). Dette resulterer i at større molekyler kan passere og give symptomer, som f.eks. kan vise sig som fødevarereaktioner.

 

Ensidig kost

Spiser man ensartet hver dag, med f.eks. begrænset indtag af frugt og grønt eller hovedsageligt hvidt brød, kan man risikere at få funktionel mangel på næringsstoffer. Andre vigtige faktorer kan være kostfibre, som også er vigtige for kroppens funktion. Fra dem dannes kortkædede fedtsyrer i tarmen, men de hjælper også tarmen med at komme af med afføringen. Får man ikke fibre nok kan det bl.a. resultere i forstoppelse, begrænset afgiftningsfunktion og overvækst af forrådnelsesbakterier.

Behandlingsplanen kan gå ud på at fjerne uønskede bakterier, genindføre gavnlige mælkesyrebakterier, balance pH, ophele tarmen ved inflammation og irritation af tarmvæggen, genskabe et korrekt forhold i de kortkædede fedtsyrer og sidstmen ikke mindst understøtte fordøjelsen.

 

Pris

Immuno Gliadin analyse kr. 995

 

 

Om

Nordic Clinic is a high-profile clinic that practises and promotes Functional medicine to patients throughout Scandinavia.

Adresse

Nygade 6, 3. sal
1164 København K
Danmark

Kontakt os

+45 3375 1005
info@nordicclinic.com

Nordic Clinic ©
Powered by Getwebshop ©