Østrogener - Estronex

Østrogen Analyse

Det er muligt at reducere risikoen for østrogenstimuleret kræft. Der er flere former for østrogen i kroppen: estron (E1), østradion (E2) og østriol (E3). Hvis store mængder estron omdannes til den stærke form for østrogen, 16-hydroxy-estron(16-OHE1), kan det forårsage, at nogle celler reproduceres hurtigt. Dette kan føre til vækst og spredning af tumorer. Estron kan dog også omdannes til 2-hydroxy-estron (2-OHE1), som er en "god" type østrogen. Jo mere 2-OHE1 der produceres, jo mindre 16-OHE1 kan der produceres. Dette kan have en beskyttende virkning for helbredet.  

2-16 analysen foretages på baggrund af en urinanalyse. Mængden af 2-OHE vurderes i forhold til mængden af 16-OHE1. Dette er en god indikator på langtidsrisikoen for brystkræft og andre kræftformer. Studier har vist, at kvinder med et lavt 2/16 forhold, udgør en meget stor andel af kvinder med brystkræft. Et lavt 2/16 forhold sættes ligeledes i forbindelse med andre østrogenfølsomme kræftformer heriblandt livmoderhalskræft, kræft i æggestokkene, kræft i halsen samt i hovedet og nakken.

 

Behandling

2/16 forholdet kan øges ved at spise flere fødevarer, der indeholder indole-3-carbinol (I3C). I3C findes i grøntsager såsom broccoli, blomkål, kål og rosenkål. Kosttilskud der indeholder I3C eller diindolylmethan (DIM), der er tæt relateret til I3C, har ligeledes vist sig at forhøje 2/16 forholdet. En opfølgende analyse anbefales for at sikre, at din behandlingsplan  på længere sigt er effektiv. Derudover anbefales: knuste hørfrø og soja isoflavoner  som påvirker 2/16 forholdet positivt, omega-3 olier ahr vist en antikræftvirkning og forbedre 2/16 forholdet, samt motion. 
Følgende kan øge risikoen for at udvikle østrogen følsomme kræftformer heriblandt brystkræft, hals kræft samt kræft i hoved og nakke: langavarig brug af orale svangerskabsforebyggende midler, syntetisk hormonbehandling, brystkræft i familien, fedme og stillesiddende livsstil og indtagelse af mere end to alkoholiske genstande om dagen. 

 

Pris

Estronex Profile kr. 2375

 

 

Om

Nordic Clinic is a high-profile clinic that practises and promotes Functional medicine to patients throughout Scandinavia.

Adresse

Nygade 6, 3. sal
1164 København K
Danmark

Kontakt os

+45 3375 1005
info@nordicclinic.com

Nordic Clinic ©
Powered by Getwebshop ©